• 7 dagen per week bereikbaar
  • persoonlijke aandacht
  • complete zorg naar wens
  • geen stress voor dier en baas

Zie je wel: een kat is goed voor je!

Gepubliceerd op 11 juni 2020 om 16:15

Ik heb het altijd al geweten: een kat is goed voor je, maar waarom is dat eigenlijk zo?

Je wordt er rustig van en het vermindert stress:
Een mooie quote van Eckhart Tolle:

"I have lived with several Zen masters -- all of them cats."

Iedereen ervaart stress op zijn eigen manier en ook het loslaten daarvan en ontspanning vinden is heel persoonlijk. Katteneigenaren (of anders gezegd kattenpersoneel, een onderwerp voor later) kunnen stress verlagen door gewoon simpelweg de kat te aaien of bij ze te zijn. Het zorgt ervoor dat er stoffen vrij komen in de hersenen waarvan je rustig, blij en gelukkig wordt. Uit een onderzoek, gedaan in Amerika, blijkt dat 30% van het kattenpersoneel minder kans heeft op een hartaanval omdat de stress wordt verminderd. Conclusie: ze zijn letterlijk goed voor je hart, dus goed voor je gezondheid! Dit is toch fantastisch naast alle liefde die je al van ze krijgt.

Het kunnen je beste vrienden zijn:
Je kan een kat alles vertellen, ze zijn heerlijk discreet, geven hun mening niet, maar luisteren gewoon naar je. Ze komen lekker bij je zitten of tegen je aanliggen en geven je het gevoel dat je er mag zijn. Een kat leeft ook in het hier en nu en in dat gevoel nemen ze je mee. Echter blijft het natuurlijk een feit dat een kat zelf bepaalt wanneer hij geaaid wil worden.

Ze zijn ontzettend grappig:
Soms kun je zo ontzettend om ze lachen niet altijd alleen om wat ze doen maar gewoon om wie ze zijn. Ze kunnen intens grappig zijn, bedoelt of onbedoeld. Dit blijkt alleen al uit de enorme aantal kattenfilmpjes op internet.

Conclusie:
Ze brengen rust, ze kunnen je beste vriend zijn en ze maken je aan het lachen, moet ik nog meer zeggen…………………


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Mariska Bongers
5 maanden geleden

Helemaal waar. Onze lieve poes Minoez heeft ons ook heel veel lol en vreugde gebracht. Ze heeft bij ons een heel mooi leven gehad.