• 7 dagen per week bereikbaar
  • persoonlijke aandacht
  • complete zorg naar wens
  • geen stress voor dier en baas

Beretrots op ons "niet katten assortiment".

Gepubliceerd op 20 juni 2020 om 14:06

Voor wat voor soort dieren zorgen jullie nu eigenlijk? Zorgen jullie alleen voor katten?

Deze vraag krijgen wij regelmatig, wat natuurlijk te verwachten valt gezien onze naam. 95% van ons dierenklantenbestand zijn inderdaad katten in allerlei soorten, maten en rassen. Wat super leuk is, want wij hebben geweldig vergelijkingsmateriaal wat betreft katten. Geen enkele kat is hetzelfde, zoveel verschil in ras of geen ras, karakter, vacht, eigenaardigheden, grote en ga zo maar door. Dan heb je nog altijd die 5%. Een zeer uiteenlopend en bijzonder "assortiment". Niet met alle dieren hadden wij ervaring, maar na dit goed te hebben besproken en de ruimte en het vertrouwen gekregen te hebben om te leren, is dit goed bevallen van onze kant en de kant van het baasje.

Waar bestaat die 5% dan uit:
Konijnen, o.a. Dwergkonijntjes, Angorakonijnen. Het Angorakonijn heeft een fantastische vacht en zijn er in vele kleuren. Wij mogen zorgen voor de (spier)witte variant, een plaatje en een wonder in zichzelf schoonhouden, maar ook Franse hangoren, met hun prachtige brede kop en de Vlaamse reuzen, de koning onder de zwaargewichten, zijn goed vertegenwoordigd en doen hun naam eer aan.

Cavia's, muizen, hamsters, gerbils (woenstijnratten) en chinchilla's: een bijzondere groep knaagdieren, die stuk voor stuk heerlijk zijn om te verzorgen, soms met een uitdaging want er zijn een aantal die duidelijk hun grenzen aangeven.

Vissen: van goudvissen, cichliden tot koi karpers. aquariums en grote vijvers. Verzorging van deze groep is heel breed, alleen eten geven tot een compleet voedingsplan, schoonmaken van vijvers en pompen. Dit is toch wel de groep waarbij we het meest hebben moeten bijleren, maar wat is dit leuk.

Vogels: lori van de blauwe bergen, halsbandparkiet, pyrrhura's en de grijze roodstaart papegaai. Allemaal prachtige vogels, de een wat tammer dan de ander. Ook hun namen zijn geweldig en zeer origineel, wat dacht je van Rufus de grijze roodstaart papegaai, toch te leuk.

Dan hebben we ook nog Smokey, een fret, een fantastisch diertje, speels, slim, heel snel, dol op spelen met balletjes. Rent heerlijk door de kamer heen en kan je ook uitdagen, ontzettend leuk.

Dit al prachtige assortiment wordt verder aangevuld met schildpadden, reuze slakken (de Afrikaanse reuzenslak of Agaatslakken genoemd), miljoenpoot en wandelende takken. We sluiten deze lijst af met een speciale verwijzing naar Baardagaam Brutus, een mooie vrouwelijke hagedis. Dol op krekels, maar sla en witlof gaat er ook prima in.

Nou dit kan je met recht een prachtige lijst noemen en daarom zijn we beretrots op ons "niet katten assortiment".


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
een jaar geleden

Wat een collectie dieren zeg! Nu kan ik me voorstellen dat jullie het in vakantietijd druk hebben.

Petra
een jaar geleden

En met recht mogen jullie trots zijn, jullie zijn geweldig!👌😘

Noëmi
een jaar geleden

Superleuk om te lezen welke dieren jullie allemaal nog meer verzorgen!

M. Simon
een jaar geleden

Jeetje wat een diversiteit!! Super leuk!!